Pretecho

De pretecho is de laatste jaren aan een flinke opmars bezig. Menig ouderpaar stapt bij een echobureau naar binnen om een pretecho te laten maken. De pretecho kan in 2D, 3D of 4D gemaakt worden en meestal krijg je ook foto’s en/of videos mee van de pretecho.

2D Pretecho
De 2D pretecho geeft een 2-dimensionaal beeld. Er is geen diepte of kleur maar ook met deze pretecho zijn er bewegende beelden van uw kindje te zien. Duimen, schoppen, misschien zwaaien? Alles is live te volgen met de 2D pretecho, de kwaliteit is echter aanzienlijk minder dan de 3D of 4D pretecho.

3D Pretecho
Met behulp van moderne computertechnieken is het mogelijk om van alle 2D echo gegevens een 3D beeld te maken. Met de 3D pretecho kunt u dus diepte zien, hierbij valt te denken aan bijvoorbeeld de vingertjes of de lippen. Helaas is er met de 3D pretecho geen mogelijkheid om bewegende beelden te tonen, ook geeft deze pretecho geen kleur.

4D Pretecho
De 4D pretecho is het neusje van de zalm. Het beste van de 2D pretecho en 3D pretecho gecombineerd zorgt voor een pretecho met live bewegende beelden, met diepte en in kleur! Deze pretecho wordt tegenwoordig het meest gekozen door aanstaande ouders. U krijgt meestal de bewegende beelden mee op DVD en een aantal van de pretecho foto’s worden voor u uitgeprint.

Pretecho Prijzen – Wat kost het?
De prijs van een pretecho valt best mee. Zoals u begrijpt zal de 2D pretecho minder kosten dan de 3D versie, en zal de 4D pretecho weer meer kosten dan de 3D echo. Gemiddeld genomen zal de 4D pretecho rond de 100 tot 120 euro kosten inclusief 20-30 minuten beeld op DVD, een aantal zwart-wit foto’s en indien gewenst geslachtsbepaling. Kleurenfoto’s kosten meestal extra.

Lees hier meer info over zwangerschap.