Zwangerschap

Veel ouders kunnen het zich nog als de dag van gisteren herinneren, het moment waarop ze te horen kregen dat er een kindje op komst is. Bijna alle ouders maken zich zorgen over hun ongeboren spruit. Natuurlijk willen zij niet dat hun kindje onnodig risico loopt. Hier vind je informatie over een gezonde zwangerschap en voeding.

Gezond zwanger zijn

Pap en zwangere Een gezond leven kan heel belangrijk zijn voor de ongeboren baby. Er zijn een aantal dingen die de moeder beter kan laten. Natuurlijk zijn er de standaard zaken, die iedereen eigenlijk wel weet. Zo is verstandig om tijdens de zwangerschap geen alcohol te drinken en kun je de sigaretten ook beter in het pakje laten zitten. Goede voeding is tijdens de zwangerschap heel belangrijk. Het kan verstandig zijn om bepaalde zaken niet te eten. Zo is het erg onverstandig om halfrauwe of rauwe etenswaar te nuttigen. In rauwe voedingsmiddelen komt namelijk een bacterie voor die een bijzondere vorm van voedselvergiftiging kan veroorzaken. De moeder zal weinig last hebben van deze vergiftiging, maar voor het ongeboren kind dit heel schadelijk zijn. In het ergste geval kan dit zelfs tot een miskraam leiden.

Hieronder een overzicht van producten die aanstaande moeders beter niet kunnen eten tijdens hun zwangerschap:

  • Rauwe melk
  • Rauw vlees zoals bijvoorbeeld tartaar
  • Rauwe vleeswaren zoals bijvoorbeeld filet american, ossenworst of rosbief
  • Rauw kippenvlees
  • Rauwe vis, schaal en schelpdieren
  • Kazen die van rauwe melk gemaakt zijn
  • Lever

Naast deze producten is het ook niet verstandig om tijdens de zwangerschap veel drop te eten. Dit werkt namelijk bloeddruk verhogend. Ook is het verstandig om producten waarin veel zout zit te mijden.

Lees hier meer info over zwangerschap.