Zwangerschapsyoga

Een zwangere vrouw die aan zwangerschapsyoga doet bereid zich niet alleen geestelijk voor op de geboorte maar ook lichamelijk doordat zij met zwangerschapsyoga oefeningen ook haar spieren soepel en sterk maakt.

Zwangerschapsyoga is een steeds populairder alternatief voor zwangerschapsgym. Het zorgt voor een goed samenspel tussen lichaam en geest. Daarnaast leert u met zwangerschapsyoga vooral zelfvertrouwen op te bouwen, zodat u bij de bevalling zeker weet dat u kan er van u gevraagd wordt.

Zwangerschapsyoga lessen
Tijdens de zwangerschapsyoga lessen doet u verschillende ademoefeningen, maakt u uw spieren soepeler en steviger door midden van oefeningen, leert u het verschil tussen spanning en ontspanning en leert u bepaalde massagetechnieken die een aangename hulp zullen zijn tijdens uw zwangerschap, en niet onbelangrijk, de bevalling.

Daarnaast is er ook vaak de mogelijkheid om met uw partner zwangerschapsyoga te volgen. De partner leert dan vooral massagetechnieken maar ook ademoefeningen voor het moment supreme. Daarnaast bevordert het samen volgen van zwangerschapsyoga ook de band tussen u beiden, en het (ongeboren) kindje.

Voor wie is zwangerschapsyoga
Eigenlijk voor iedere aanstaande moeder en partner die 14 weken of langer zwanger zijn. Zwangerschapsyoga wordt vrijwel altijd in groepsverband gegeven en yoga-ervaring is eigenlijk nooit nodig. Makkelijke kleding is zeer aan te raden en meestal dient u ook een handdoek mee te nemen.

Lees hier meer info over zwangerschap.